محسن بایعی: نان بخش جدانشدنی و اصلیترین برکت سفره مردم کاشان است که از دیرباز به عنوان نماد برکت در سفره بوده است.
کیفیت آرد در کاشان پایین است و همین موضوع تاثیر ۱۰۰ درصدی روی کیفیت نان گذاشته است.
پایین آمدن کیفیت نان سبب ناراحتی شهروندان شده و برخی از شهروندان نانوا را متهم و مقصر پایین آمدن کیفیت نان میدانند.
شهروندان می گویند: هر نانوایی که میرویم نان بیکیفیتی تحویل میگیریم، از نانوایی تا خانه که نان را میبریم بیات و خمیر میشوند، یک نانوایی که کیفیتش بهتر است یا مسیر طولانی است ، بطور کلی خرید نان در کاشان تبدیل به معضل شده است.
بنا بر گزارش میدانی محسن بایعی خبرنگار پایگاه خبری کاشان باما، که از تعدادی از نانواییهای منطقه کاشان به عمل آمده است، میزان رضایت مردم از کیفیت برخی از این نانها به شدت کاهش یافته است.
میزان رضایتمندی نسبت به کیفیت دو نوع نان لواش و تافتون در حد متوسط و رو به ضعیف گزارش شده که از نظر شهروندان این دو نوع نان تنها هنگام گرم بودن قابل مصرفاند و بلافاصله پس از سرد شدن و چند ساعت پس از خرید بیات و غیرقابل مصرف میشوند ونارضایتی شهروندان از نان سنگگ در زمینههای کوچک بودن ابعاد، خمیر بودن و … است.
به نظر می رسد کاهش کیفیت نان در کاشان را می توان، عدم نظارت کافی بر روند پخت و کیفیت نان دانست چرا که نانواییها سایه نهادهای نظارتی را آنطور که باید بر سر خود بصورت ملموس حس نمیکنند و یا اگر نظارتی هم هست بصورت جدی صورت نمیگیرد.
متاسفانه برخی از نانواییها بدون داشتن ابتداییترین اطلاعات از نحوه پخت نان و نسبتهای ترکیبی مواد اقدام به پخت میکنند که نتیجه این امر کاهش شدید کیفیت نان است.
البته بسیاری از نانواهای منطقه علت کاهش کیفیت نان را اراِئه آرد نامناسب و بیان میکنند که باید دید این ادعا تا چه میزان درست و قابل استناد است.
البته یکی دیگر از دلایل پایین آمدن نان مصرف زیاد جوش شیرین است؛ از مضرات آن میتوان به تسریع بیات شدن نان اشاره کرد.
از جوش شیرین به عنوان ماده تردکننده یا حجمآور استفاده میکنند. به همین دلیل نان به سرعت بیات میشود.
ناگفته نماند در برخی موارد مقصر رسیدن نان بیکیفیت به سفره مردم خود آنها هستند چراکه وقتی نان با کیفیت به دست آنها برسد بلافاصله پس از خرید و با همان حالت داغ و بدون سرد کردن، نانها را در نایلون پلاستیکی قرار میدهند که این کار کیفیت و مزه نان را تا حد زیادی تغییر میدهد.
لازم به ذکر است انتظار میرود نهادهای نظارتی بر کیفیت نان ارائه شده به مردم مجدانهتر برخورد کنند به این صورت که با نظارت دقیق بر کیفیت نان در نانواییها و نمونهگیریهای ماهیانه، با نانواییهای متخلف بدون اغماض و مطابق قانون برخورد کنند.
پیشنهاد پایگاه خبری کاشان باما این است که نانواییهایی که کیفیت نان خوبی را در اختیار مردم قرار میدهند تشویق شوند.
بدین صورت که مردم از هر واحد نانوایی که از پخت و برخورد متصدی رضایت دارند با معرفی آن به ادمین پیج در راستای و انتشار آن در فضای مجازی به عنوان “نان و نانوایی خوب” از عملکرد آنها تقدیر شود.
پایان/