به گزارش پایگاه خبری کاشان باما :
چرا گرد و خاک دست از سر ما بر نمیدارد؟
تابستان امسال تنها دغدغه مردم کاشان وآرانوبیدگل تحمل گرمای زیاد بود که نه تنها گرما طاقت فرسا شروع شد یک میهمان بی ملاحظه و بعبارتی چسبمگس هم وارد به هوای تنفسی ما شد؟!
از نظر هواشناسی تقویت جریانات شرقی بواسطه فعالیتهای مانسون یا موسمی اقیانوس هند در جنوب شرقی کشور عامل بادهای این ماه و فصل است که حداقل تا آخر تیرماه ادامه خواهد داشت.
اگر توجه کرده باشید طی چندین سال مناطق زیادی از ایران بخصوص ایران مرکزی دچار خشکسالی بوده و این پدیده شوم بافت و رطوبت خاک را از بین برده که باعث شده آستانه حرکت(مقاومت ذرات خاک در برابر سرعت باد) به شدت کاهش یابد و انسانها بجای ملاحظه و کمک به زمین،با چرای بیرویه و برداشت بیشتری از منابع آبهای زیرزمینی شرایط “خشکیدگی” را تشدید کردند.
حال که تغییرات آب و هوایی کره زمین را شاهد هستیم این عملکرد مشترک طبیعت و انسان دخالت کرده و باعث مخاطره گرد و خاک پر تعداد در این ایام گشته است.
بنابراین می توان گفت جنس این گرد و غبار بیشتر از مواد معدنی(نمک دریاچه، فلزات سنگین و فرسایش خاک) هستند که با توجه به اندازه بسیار ریز آنها؛ذرات PM2.5 معروفند که برای سلامتی انسان و موجودات زنده مضر هستند و بیمارهای تنفسی، قلبی، ریوی و حتی تشدید دیابت، زوال عقل و .. گردد.
ظرفیت تاب آوری و انطباق جوامع ما در برابر اثرات اقلیمی روز به روز کاهش می یابد که اگر اقدام نکنیم سرتاسر این سرزمین تبدیل به بیابان خواهد شد و بایستی با آگاهی بخشی و شناسایی وضعیت موجود به سمت کاهش خطر و مهندسی آب و هوایی پیش برویم که در کشورهای توسعه یافته اقداماتی مانند؛
استفاده از تکنولوژی برای بارورسازی ابرها، تبدیل کشاورزی سنتی به صنعتی، ترسیب کربن هوا و … و حتی با افزایش فرهنگ به کاشت گیاهان و درختان کم آببر در کانونهای آلودگی های شیمیایی و معدنی و … اقدام نموده اند. ارغوانی، کارشناس آب و هواشناسی