به گزارش پایگاه خبری کاشان باما :
کشت هندوانه دیم معمولا در مناطق پر آب انجام می شود و هیچ سنخیتی با کویر خشک و سوزان ندارد، کشت و برداشت هندوانه دیم از حدود ۳۰۰ سال پیش تاکنون اتفاق جالبی در منطقه کویری آران و بیدگل است که کشت این محصول با نیاز آبی زیاد بدون آبیاری و با روش دیم انجام می شود.
در بین تپه های شنی چاله هایی وجود دارد كه هندوانه آن هیچ گاه آبیاری نمی شود و دلیل آن بالا بودن سطح آب زیرزمینی در این مناطق است به طوری كه با كندن چاله هایی به عمق حدود سه متر به آب می رسیم و كشاورزان از 300 سال پیش تاكنون با كندن چاله هایی به مساحت 500 مترمربع تا یك هكتار به كشت هندوانه دیم می پردازند، سنتی كه مردمان این دیار نسل یه نسل و سینه به سینه آن را همچنان حفظ كرده و از آن روزی حلال كسب می كنند.
هر سال در اوایل فروردین ماه زمین های چاله مسطح و آماده كشت تخم هندوانه شده و كشاورزان شروع به كشت می كنند وهمچنین برای جلوگیری از ورود حیوانات موذی و به دنبال آن تخریب زمین و محصول دورتا دور آن را فنس كشی و با تور محصور می كنند، بعد از آن زمین كشاورزی به حال خود رها شده و در اوایل تیرماه اولین هندوانه ها به دست می آید.
هندوانه هایی خوشمزه و آبدار با خواص دارویی كم نظیر كه به علت پایین بودن قند آن مشتریان خاص خود را دارد، از دیگر خصوصیات این هندوانه ها را می توان برخورداری از پوستی با فیبر فراوان، ضخیم و چرب عنوان كرد كه فیبر آن عامل مهم در تسریع عملكرد دستگاه گوارش و ممانعت از یبوست و پوست ضخیم آن باعث افزایش مدت زمان ماندگاری این محصول می شود.