به گزارش پایگاه خبری کاشان باما به نقل از تسنیم؛
گرد و خاک نشانهای از تشدید خشکی و بیآبی منطقه کاشان
اللهیار دولتخواه اظهار داشت: با توجه به تغییرات اقلیمی گسترده در منطقه و حتی جهان، کاهش شدید نزولات جوی و کاهش بیسابقه منابع آب زیرزمینی و سطحی و همچنین قرار گرفتن کاشان در منطقهای با اقلیم خشک و تشدید رخداد گرد و غبارهای اخیر بر کیفیت هوا و سلامت مردم تأثیر گذاشته است.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان کاشان ضمن اشاره به وضعیت خاص منابع آبی این شهرستان خاطرنشان کرد: شهرستان کاشان در وضعیت مناسبی از منظر تامین آب قرار ندارد و این شرایط، ضرورت صرفهجویی حداکثری را بیش از پیش نمایان میسازد.
وی گفت: درخواست فوری و جدی ما از تمام همشهریان، کشاورزان، صنایع و مراکز خدماتی، رعایت الگوی مصرف و حذف هرگونه استفاده غیرضروری از آب است چراکه هر قطره آب امروز، سرمایه حیاتی فردای ما است.
دولتخواه ضمن اشاره به بروز گرد و خاک در منطقه کاشان تصریح کرد: پدیده گرد و غبار علاوه بر مشکلات تنفسی، نشانهای از تشدید خشکی و بیآبی منطقه است و مدیریت صحیح آب، تنها راه مقابله با این چالش دوگانه یعنی آب و هوا و نیازمند عزم ملی و محلی است.
وی ضمن اشاره به اقدامات حیاتی شهروندان برای حفظ منابع آبی تاکید کرد: کاهش شدید زمان استحمام، استفاده از ماشینهای لباسشویی و ظرفشویی فقط با ظرفیت کامل کاهش مصرف آب در فضای سبز یا استفاده از پساب تصفیهشده و آبیاری در ساعات خنک شبانه و روشهای نوین آبیاری از جمله اقدامات ضروری است.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان کاشان افزود: پرهیز مطلق از شستشوی حیاط، پیادهرو و خودرو با شیلنگ، بازنگری فوری فرآیندها برای کاهش حداکثری مصرف آب، استفاده از آبهای بازیافتی و کنترل مستمر تجهیزات از جمله اقدامات ضروری است که باید انجام شود.
وی ضمن تاکید بر الگو شدن در صرفهجویی خاطرنشان کرد: کاهش آبیاری فضای سبز با تغییر گونه های سازگار با اقلیم منطقه و استفاده از روشهای نوین آبیاری از اقدامات ضروری است و عبور از این شرایط بحرانی تنها با مشارکت فعال، فداکاری و همدلی تمام آحاد جامعه ممکن است.
دولتخواه ضمن اشاره به تهدیدات محیط زیستی در شهرستان کاشان تصریح کرد: هرگونه سهلانگاری در مصرف آب و حفظ عرصههای طبیعی و محیط زیست در این برهه حساس، تهدیدی جدی برای سلامت عمومی شهروندان کاشانی محسوب میشود./تسنیم