به گزارش پایگاه خبری کاشان باما :
گوشت لوبیا از غذاهای سنتی است که کاشانی ها بیشتر در ماه های محرم و صفر می پزند و نام آن در فهرست میراث ملی ناملموس هم به ثبت رسیده است.
کاشانیها را به پایبندی شان به سنتهای مذهبی و اصالت فرهنگی شان میشناسند. آداب و سنتهای اهالی این شهر نسل به نسل منتقل شده و امروز برای اینکه به فراموشی سپرده نشود بسیاری از آنها در فهرست میراث ملی به ثبت رسیده از جمله مراسم گلابگیری قمصر، آیینهای قالیشویان مشهد اردهال، هوم بابایی و نخلگردانی، مهارتهای زیلوبافی و شعربافی، آداب و رسوم پخت سمنوی نذری و مهارت پخت سنتی گوشت لوبیا.
پخت گوشت لوبیا در کاشان، قدمتی ۴۰۰ ساله دارد و بیشتر در ماههای محرم و صفر به همت یکی از هیئتهای مذهبی شهر برای برای پذیرایی از عزاداران سنتی طبخ میشود. کاشانیها گوشت لوبیا را با سرکه شیره میخورند.